onsdag 29 april 2009

Jag längtar efter uteserveringar

Lyxade med sushi till middag idag. Tror jag skulle kunna äta hur mycket som helst!



Efter maten har jag faktiskt hunnit med att scrappa lite. Jag älskar den här bilden. Den är så spontan, jag är ett enda stort leende och J har på sig ett lila linne som passar till mina papper. Den är så himla operfekt och jag blir glad av den :)



Som vanligt inga kanonbilder. Har inte fått igång scannern än (har väl i ärlighetens namn inte försökt så mycket) och vill lägga upp dom på en gång så orkar inte vänta på att det ska bli dagsljus :)


Är så stolt över den lilla blomman som jag har målat själv!

Nej nu måste jag kasta mig i bilen! Har lovat att hämta lillasyster vid träningen!

Hej!

Onsdag mitt i veckan

Den här veckan har det hänt mycket roligt. Min kära vän Johanna har sett till att boka så att det blir av att åka till gotland i sommar. Blir bara ett par dagar, men ska bli jätteroligt! Vi ska bo på ett vandrarhem med gemensam dusch och kök så det blir nog en upplevelse =)

En annan rolig sak som hänt den här veckan är att jag beställt en prenumeration på månadspaket! Kände att det kunde vara ett bra sätt att fylla på förrådet såhär i början när man inte riktigt vet vad man vill ha och behöver. Ska bli så himla roligt att få mitt första nu i början på maj! =)

En lite mindre rolig sak är att jag har fått sånna fruktansvärda skavsår. Mina lilltår består till stor del bara av 2 st blåsor just nu. Mamma har "stegtävling" på jobbet så vi går från slussen till östermalmstorg varje morgon. Imorse hade jag ett par nya ballerinaskor på mig. Ajajaj! Dom som kändes så sköna i affären!!

måndag 27 april 2009

VÅÅÅR

Det är så fruktansvärt vackert i Kungsträdgården nu! Jag och mamma gick genom den påväg till bussen. Är bara nån vecka det är såhär och det är ju så fint så man vill gråta och skratta på samma gång! 



Hade bara mobilen med mig så bilderna är inte toppkvalitet. 

Kram 

söndag 26 april 2009

Nu är jag hemma från alla kalasen. Har ätit tårta så det står ut genom öronen på mig! 

Tänkte bara snabbt visa en LO jag gjorde i helgen.

 
Studenten :) 

Ber om ursäkt för att det syns så dåligt, ska försöka scanna in i fortsättningen, ska bara lära mig det :) 



Mellan kalasen

Helgerna i april/maj består bara av kalas. Igår var jag på kusinens 18-årsmottagning. Gjorde ett litet snabbt kort att hänga runt halsen på en flaska jag köpt till henne. 


Såhär blev det, väldigt enkelt men jag tycker det blev gulligt! 

Tänkte jag skulle försöka scrappa lite i eftermiddag, efter dagens kalas förstås. Idag är det en kusin som fyller två och en fasters kille som fyller 38. :) 

Kram 

torsdag 23 april 2009

På egna ben

Idag efter jobbet sprang jag och köpte en skärmaskin och det första jag gjorde när jag kom hem var att sätta mig vid mitt skrivbord och sätta igång och göra en LO. Min första "riktiga" som inte är kurs. :) 
Upptäckte genast en brist i min pysselhörna, har glömt ställa dit en papperskorg, får bli ändring på snabbt! 
Har bara värdelösa bilder på min lilla skapelse, ska försöka scanna in den, men sålänge får det vara värdelösa bilder. 


Lillasyster och jag i Thailand.



Konstnärerna

Igår var jag ledig. Jag och Malin började dagen med att gå en lååång promenad. Klappade lite söta små hästar på vägen :)
Sen blev det en sväng till Nacka Forum för lite inhandling av målardukar och lite annat. Väl hemma la vi ut papp (från min ikea-hylla till scraphörnan) på golvet i vardagsrummet och där satt vi och målade. Med lite blandat resultat kan vi väl säga :) Det som är bra med akrylfärg är att den torkar snabbt och är täckande så man kan måla samma tavla flera gånger om man inte är nöjd :) 2 paket vindruvor, massa jelly beans och 3 koppar kaffe senare hade vi i alla fall lyckats få ihop lite tavlor. Malin målade 3 st och jag målade en som döptes till "dimma på frossmofjäll".


Här är den alltså. Min dimmtavla :) haha

Kommer kanske fler bilder ikväll på Malins tavlor också.

Kram

tisdag 21 april 2009

Scrap

Okej, nu kommer de utlovade bildbevisen! 

Tyckte inte riktigt något av de kit hon plockat ut passade mina bilder, men det här var väl minst fel :) Mina första layouter.
Tadaaa
Hela uppslaget. 

Närbild. Jag och Elin på tåget i Skottland 07. Den här bilden passade faktiskt färgerna! Enda bilden som inte var på stranden.  

Jag och lillasyster leker hajar i Thailand. Min idé.

Jag i Filippinerna...straaand. Nej nej man längtar inte alls tillbaka. 4+ i april är ju också roligt.

Testade rubons idag när jag kom hem. Här är mitt första test. Tog en liten till att börja med

väldigt liten :)

Det var lite bildbevis. Ska bli roligt att få göra på "riktigt". När man väljer egna färger och papper och dekorationer helt själv. 

Kram!

Kursen!

Igår var scrapbook-kursen. Och var jag inte fast innan så är jag det garanterat nu. Det var så himla roligt! Var ett roligt gäng där också, vi skrattade massor.

Vi fick göra varsitt uppslag. Hon som ledde kursen hade plockat ihop färdiga papperskit. Var inget av dem som jag skulle valt i vanliga fall, men roligt testa någonting nytt också! Är kanske inte jättenöjd med resultatet, men var ju mest till för att testa tekniker. Får ta ett kort på det och lägga upp här. En sak har jag i alla fall förstått: jag måste införskaffa en skärmaskin omgående! Jag är ingen fena på att klippa rakt med sax.

Ska garanterat gå fortsättningskurserna!

Imorgon är jag ledig och Malin kommer redan ikväll så blir nog pyssligt värre i ett helt dygn nu framöver.

Kram

måndag 20 april 2009

Idag idag idag

Idag!!

Idag är kursen! Ska bli så himla roligt. Och hemma står pysselhörnan och bara väntar på mig! :)
På onsdag ska både jag och Malin vara lediga och bara ha en pysseldag tillsammans, hon är ju min mest kreativa vän :) Ska bli så roligt :) Man behöver verkligen saker som gör en glad, och just nu har jag jättemycket roligt att se fram emot.

Så snart kommer det publiceras LOs på bloggen.. :)

Kram!

söndag 19 april 2009

Pysselhörna

Nu har helgen gått och herregud vad mycket jag ahr gjort. Både 70- och 80-årskalas har klarats av, men bäst av allt är att jag har fixat mitt pysselrum! Har valkar i händerna för jag ahr skruvat och grejat så mycket! Men ååh vad bra det blev, mycket bättre än jag tänkte mig. Och imorgon är kursen och sen är det bara att sätta igång. Har ett litet annat konstprojekt på g med Malin också, men det skriver jag mer om sen. 


Såhär såg pysselhörnan ut innan. Dööötråkig! 

Och TADAAA såhär fint blev det! Jag är så nöjd! Och har massa massa plats kvar att förvara saker på! 


Lite närbild på förvaring...

Nej nu ska jag kasta mig i säng. Är helt slut. Har precis kollat på Rallybrudar med Malin. Haha skrattade högt flera gånger (men så är jag också ganska lättroad). 

Kram M 

fredag 17 april 2009

En hacker är född!

Jag blir så trött! Det blir inte som jag vill! 

Oj som jag har kämpat med min blogg nu. Jag som är totalt borta bland datorer har faktiskt lyckats få in ett huvud på sidan (vet att det heter header (?) men tycker inte jag är tillräckligt mycket hacker för att få använda mig av det ordet än, men efter det här så!). Har bara ett litet problem, den är ju inte i mitten. Har kämpat och kämpat, men den vill bara inte flytta på sig! Finns det inget enkelt sätt, bara dra i den nånstans eller nått? Som det är nu har jag suttit inne i mallen och bara på måfå ändrat lite siffror för att se vad som händer (och typ inget hände, inte på rätt ställe iaf). Ger upp nu för tillfället. Kanske fixar mer sen! 

Världens bästa mormor

Idag har det varit fullt upp, som vanligt :) Direkt efter jobbet åkte vi på 70-årsfest på Djurgårdsvarvet. Var jättetrevligt, men vi var inte där så länge. När vi kom hem ringde jag mormor och åkte över till dom och fikade lite. Är så bra att mormor och morfar bor så nära, bara att ta bilen över och fika med dom då och då. Fick alla hennes knappar till mitt scrapbookande :) 


Dom här har jag lekt mycket med när jag var liten. Sorterat och sorterat och sorterat.... 

Mormor tyckte att jag hade fått tillbaka mina "glada ögon". Alltid något! 


Kram!

torsdag 16 april 2009

Idag bär det av till IKEA efter jobbet. Åååh ska bli så roligt! Har säkert varit inne på hemsidan 100 gånger redan och tittat på allt jag vill ha (sen är det ju en annan sak vad jag har råd med, men men).
Ska bli så roligt att inreda mitt pysselrum i helgen och så på måndag är det scrapbook-kurs. Sen är det bara att sätta igång. Har rätt mycket material nu, men tänkte jag skulle köpa på mig rejält på kursen också. Nu jäklars ska det pysslas!! :)
Nu måste jag bara gå igenom alla bilder på datorn och se vilka jag ska skriva ut. Blir nog en del från resan. På två månader hinner man ju ta en del kort!


Man var ju inte tokblek där på slutet direkt...
Kram!


tisdag 14 april 2009

Inspiration

Helgens alla kalas och firanden är avklarade. Blev väldigt lyckat! Och jag fick massa scrapsaker!! =)

På torsdag tar jag med mig mamma och åker till IKEA. ska nämligen inreda en scraphörna. Har tittat runt nu på massa bloggar för att få ideer och har blivit väldigt inspirerad. Det kan nog bli bra det här. Det som är svårast är pappersförvaringen. Blir en expedit bokhylla, så får vi se hur jag ska lösa pappersfrågan. Såg att det fanns plasthyllor man kunde beställa men men det ordnar sig!

Skönt att ha lite roligt att se fram emot. Behöver det nu när resten av världen jobbar lite emot mig. Eller iaf delar av världen.















Tänker mig lite såhär spontant =)

Kram M

lördag 11 april 2009

Glad påsk!!

Idag är det fullt schema! Lunch hos småkusinerna men äggletning, sen snabbt hem för att gå på middag hos grannarna. Innan det ska det hinnas fixas lite inför festen imorgon så det är full fart. 
Jag firar påsk i min tokgula fleecetröja. 


onsdag 8 april 2009

Hurra hurra

Idag fyller jag år :) 20 år. Det är konstigt, känns som jag har varit minst 20 jättelänge.. jag kör tvärtom - andra känner sig yngre än dom är, jag känner mig äldre :) Men men. Beror nog på att jag bara jobbar med äldre. Är inte en enda i min ålder på mitt jobb, men jag trivs hur bra som helt i alla fall. Kommer sakna alla i juni när jag slutar och börjar plugga igen.

Idag när jag kom till jobbet stod en kruka med påskliljor och ett påskägg på mitt bord med ett grattiskort i från min avdelning. :) Lite senare kom min gamla avdelning med ett jättefint armband! Dom är så himla söta, gav alla varsin jättekram!

Snart ska vi äta tårta, får se hur den ser ut. Har ju transporterat den med både buss och tunnelbana.. vet int eom man vågar öppna kartongen... :)

Kram
M

tisdag 7 april 2009

Tååårta

Imorgon fyller jag år, då blir det tårtkalas här på jobbet. :) Har tvingat pappa att beställa en tårta idag som jag kan hämta ut imorgon innan jag åker in till jobbet (han jobbar som lärare och har påsklov nu så inte mer än rätt att han fick jobba lite tycker jag..). Så imorgon kan arbetskamraterna se fram emot en gul fin tårta :) Ser den inte god ut?





Är väldigt praktiskt att fylla år sähär precis när man har hittat en ny hobby. Behöver massa grejer för att starta upp mitt scrapbookande. Nu hoppas jag bara att min familj och vänner har lika bra smak som jag ;)


Kram
M

måndag 6 april 2009

Sitter och tittar igenom bilder. Ska ju på scrapbookkurs och ska ha med ca 12 bilder. Min tanke med kursen är att göra ett album från min resa. Var runt i asien i två månader nyligen och tänkte göra ett album om det. Så just nu sitter jag och drömmer mig tillbaka till vita stränder och kristallklart vatten :) 


Solsken

På jobbet.
Jäklar vad bra vänner jag har! Man märker det när man mår dåligt. Hur dom ställer upp utan att tveka, och hur sånna som jag inte alls trodde skulle bry sig särskilt går in och stöttar till 100 %. Jag blir alldeles rörd! Gråter ju nästan mer över det än det jag egentligen är ledsen för :)
En stackars vän har jag som har fått stå ut med fruktansvärt mycket. Är snart skyldig honom en resa runt jorden för alla gånger han ställt upp och lyssnat på gnäll. Sånna ska man vara väldigt rädd om! Dom är solsken!

söndag 5 april 2009

Söndag

Vilken helg! Våren har verkligen kommit (för att sedan i och för sig försvinna igen men men). Har varit ute och promenerat och sett tussilago, blåsippor och snödroppar. Det värmer vilket ledset hjärta som helst och man kan ju faktiskt inte låta bli att le :) 
Har också kört en rejäl vårstädning i mitt lilla hus och lagt in nya rosa fina kuddar från thailand. Blir fint med lite färg mot allt det vita. 
Jag och mamma ska köra gemensamt kalas nästa söndag eftersom vi båda fyllt jämnt så vi har också beställt lite snittar till festen. 400 st närmare bestämt, och fler kommer behövas har vi kommit fram till. Tur att många är borta över påsk och inte kan komma annars hade vi behövt fylla hela huset med snittar :) Vi har också hunnit få våran första present. Var på middag igår hos några som inte kan komma (äldsta sonen i familjen är 13 dagar äldre än mig och hälsade på mig på bb när jag bara var en dag så vi har verkligen känt varandra hela livet!!). Det vi fick var iaf en vin- och ostprovning! Ska bli så mysigt! 
Och imorgon är det tillbaka till jobbet igen, men ska faktiskt bli roligt! 
Kram M 

fredag 3 april 2009

Motgångar ibland

Mår ju inte toppenbra just nu, så det kanske lyser igenom ibland. Blir så trött på det här. Är en glad tjej. En tjej som alltid skrattar högst och även när det inte är helt lämpligt. Nu är det som att skrattet har fastnat i halsen. Kommer inte fram. En tjock dimma har lagt sig över och den släpper faktiskt inte taget!
Ska försöka påminna mig om allt bra jag faktiskt har och hitta tillbaka till den där glada tjejen som jag ju vet finns någonstans! Den som skrattar med hela ansiktet, som är glad rakt igenom!
Nu jäklar ska hon komma tillbaka!

torsdag 2 april 2009

Hej!

Ett första inlägg. Skapade bloggen idag och ska se om det blir några inlägg här eller inte. Ett test helt enkelt. Tänkte ha den som ett litet arkiv sen när jag ska börja med scrapbooking (ska snart gå kurs). Ska bli sååååå himla roligt!

Kram M